Toiminta

Turun Yliopistosäätiön tehtävä on tukea Turun yliopiston toimintaa. Tätä tukea suunnataan sekä apurahoina että muuna tukena. Turun Yliopistosäätiö on muun muassa toiminut Kasarmialueen uudisrakennusten rakennuttajana ja ylläpitää Turun yliopiston ja Tarton yliopiston Granö-yhteistyökeskusta Tartossa. Muita yliopiston toimintaa tukevia rakennushankkeita ovat olleet kesällä 2014 valmistunut KOY Teutori, joka tarjoaa työtilat noin 300 yliopistolaiselle ja asiakaspalvelutiloja mm. kirjaston käyttäjille sekä Saarenmaan toimitilojen kunnostaminen ja ylläpito yliopistolaisten työ- ja vapaa-ajan käyttöön.

Turun Yliopistosäätiöllä on lisäksi merkittävä tehtävä Turun yliopiston yhteiskuntasuhteiden edistäjänä. Suoranaista rahallista tukea on annettu tiedotustoiminnan käynnistämiseen, alumnitoiminnan käynnistämiseen sekä varainhankintatoiminnan kuluihin.

Vuosikertomukset
Vuosikertomus 2022
Vuosikertomus 2021
Vuosikertomus 2020

Uutiskirjeet
Uutiskirjeen voi tilata omaan sähköpostiin ottamalla yhteyttä tysaatio@utu.fi.
Uutiskirje 1/2023
Uutiskirje 2/2022 (pdf)
Uutiskirje 1/2022 (pdf)
Uutiskirje 1/2021 (pdf)

Tuki Turun yliopistolle

Kasarmialue

Kasarmialueen rakentamishankkeen myötä Turun yliopisto sai omat tilat kahdelle tiedekunnalle. Nämä tiedekunnat olivat perustamisestaan lähtien olleet vailla niille suunniteltuja tiloja. Rakennushankkeella säätiö on auttanut toteuttamaan Turun yliopiston tarvitsemat tilat yliopiston haluamalla tavalla ja sen toivomassa aikataulussa.

 

Kasvatustieteiden tiedekuntarakennus Educarium valmistui ja vihittiin käyttöön lokakuussa 2001, yhteiskuntatieteiden laitosrakennus Publicum vastaavasti kesällä 2002. Tilojen suunnittelussa on otettu huomioon niiden monipuolinen ja joustava käyttö sekä mahdollisuus vuokrata kokous- ja seminaaritiloja myös ulkopuolisille lisätulojen hankkimiseksi yliopistolle silloin kun se itse ei tiloja tarvitse. Hankkeen yhteydessä on voitu kehittää ratkaisevasti Turun yliopiston kiinteistöhallinnan strategista ajattelua ja sen toimintakulttuurin muutosta.

Teutori

Teutorin uudisrakennus valmistui kesällä 2013. Aikanaan oluttehtaaksi rakennettu, myöhemmin kenkätehtaana toimineen, rakennuksen peruskorjaus valmistui vuotta myöhemmin kesällä 2014.

Rakennukseen sijoittuu lääketieteellisen ja historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen yhteinen kirjasto sekä lääketieteellisen tiedekunnan tutkimus- ja asiakaspalvelutiloja.

Kuvat: Ahti Laine (ulkokuvat), Timo Jakonen, Copyrights Timo Jakonen 2014

Kiinanmylly

 

As Oy Kiinanmyllyn omistaa Turun Yliopistosäätiö, Turun yliopisto, TYKS-säätiö ja Turun ylioppilaskunnan omistama Universtas Oy. Yhtiö rakennutti kaksi uudisrakennusta osoitteeseen Vähä-Hämeenkatu 1,Turku. Asuinhuoneistoja rakennuksessa on yhteensä 145 sekä lisäksi ravintolatila, toimistotila ja muutama pieni liikehuoneisto.

Rakennukset ovat valmistuneet vuoden 2016 alussa.

 

Liedon Kuninkaanraitti

Liedon Vanhalinnan mailla sijaitsee 12 asunnon korkeatasoinen vuokrarivitalo. Heinäkuussa 2016 valmistuneet asunnot sijaitsevat noin 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta lähellä valtakunnallisesti merkittävää kulttuurimaisema-aluetta.

Rivitaloalueen ympäristö on metsäaluetta kunnioittaen kaavoitettu pientaloalueeksi, jonne on rivitalon lisäksi valmistunut myös useita omakotitaloja.

Tällä hetkellä kaikki 12 As Oy Liedon Kuninkaanraitin asuntoa on vuokrattu. Alueen asunnoista ja tonteista kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Turun Yliopistosäätiön toimistoon.