Kostin päivä 21.5.2022

Lauantaina 21.5. vietetään Kostin nimipäivää. Turun Yliopistosäätiölle Kostin päivä merkitsee myös kesäkauden avausta Rymättylän Airismaalla, vuonna 2009 kuolleen Kosti Hämmärön kotiseudulla.

Kosti Hämmärö (1916 – 2009) oli saariston monitaitaja, maanviljelijä ja kalastaja. Hänen äitinsä Ihanelma kuoli espanjantautiin vuonna 1921 Kostin ollessa vain viisivuotias. Sisaruksia ei ollut. Kosti ei koskaan mennyt naimisiin eikä hänellä ollut lapsia. Kosti Hämmärö testamenttasi omaisuutensa Turun Yliopistosäätiölle, määräsi varoista muodostettavan nimeään kantavan rahaston ja tuen kohteeksi lääketieteen tutkimuksen.

Yliopistosäätiö on myynyt vuoden 2021 loppuun mennessä kaikki maa-alueet ja muuttanut ne tuottavampaan muotoon. Tonttikaupan tehneet ja kesäasunnon rakentaneet kokoontuvat yhteen Kostin päivänä perinteiseen kesäkauden avajaisiin.

”Pääsen seuraajani, toimitusjohtaja Mikael Luukasen kanssa paikalle kertomaan, että tontin ostajien kauppahinnat ovat tallessa Kosti Hämmärön rahastossa. Olemme jakaneet rahaston perustamisesta lähtien jo lähes 500 apurahaa ja tämän kevään jakosumman oltua noin 90 t€, ylitettiin kokonaismäärässä jo yli miljoona euroa!” kertoo säätiön varainhankinnasta vastaava asiamies Pekka Kanervisto. ”Eikä pääomaan ole koskettu. Hyvin hoidettu sijoitusomaisuus tekee työtä tieteen tukemiseksi!” Kanervisto jatkaa.

 

 

Kosti Hämmärön rahasto on myös siinä mielessä vaikuttava, että säätiölle tulee runsaasti apurahahakemuksia, jolloin myöntöjen kirjo on todella laaja. Yliopistosäätiön kaikilla rahastoilla on oma tarinansa.

Kosti Hämmärön ja muiden lahjoittajien tarinoihin voi tutustua täällä.

Seuraa Turun Yliopistosäätiötä Twitterissä @yliopistosaatio https://twitter.com/yliopistosaatio

Katso myös asiamies Pekka Kanerviston LinkedIn profiili