Turun Yliopistosäätiön kansainvälinen työpaja toi tutkijoille uusia näkökulmia

Elokuun työpajan osallistujat Villa Tammekannin edustalla. Kuva: Tuula Sipilä

 

Turun Yliopistosäätiö päätti keväällä 2020 käynnistää uudentyyppisen toimintamallin aloittamalla tutkimus- ja verkostoitumistyöpajan Tarton ja Turun yliopistojen tohtorikoulutettaville. Ensimmäinen työpaja pidettiin Granö-keskuksessa Tartossa elokuussa, ja sitä johti emeritusprofessori Pekka Niemelä biodiversiteettiyksiköstä.

 

​Työpajan ohjelma koostui luennoista, vierailuista tutkimuslaboratorioihin, teemaseminaareista ja teemaseminaarin aiheeseen liittyvistä opiskelijoiden tekemistä esitelmistä. Työpajan teemana oli Biological interactions from microbes to ecosystems, ja se oli suunnattu väitöstutkimuksensa eri vaiheissa oleville tohtorikoulutettaville.

Tarton yliopistosta opettajina toimivat professorit Maarja Öpik ja Muhammad Bahram sekä Viron maatalousyliopistosta professori Kalle Olli.

Viikon mittaiseen työpajaan osallistui yhteensä seitsemän tohtorikoulutettavaa Turun ja Tarton yliopistoista. Osallistujat saivat uusia verkostoja ja tuoretta näkökulmaa omaan työhönsä.
– Palautteen perusteella osanottajat pitivät vierailuluentoja korkeatasoisina, ja ne kehittivät heidän tieteellistä ajatteluaan, kertoo Pekka Niemelä.

Granö-keskus sijaitsee Alvar Aallon suunnittelemassa Villa Tammekann -rakennuksessa lähellä Tarton keskustaa. Niemelä toteaa, että tiiviille osallistujaporukalle se on ihanteellinen työpajaympäristö.

Niemelä toivoo, että Turun ja Tarton yliopistojen välinen yhteistyö syvenisi. Hän korostaakin, että seuraavaan työpajaan toivotaan enemmän hakijoita ja siten myös osallistujia. Haku ensi kevään työpajaan on auki 22.9.2020 saakka.

> Lue lisää Turun Yliopistosäätiön syksyn apurahoista

> Tutustu kevään 2021 työpajaan ja hae mukaan

Turun yliopiston viestintä