Yliopistosäätiö osti Sanitas & Verstas kiinteistön SYKiltä

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK) on myynyt 16.12.2021 toteutetulla kaupalla Turun Kupittaalla sijaitsevan kiinteistön rakennuksineen Turun Yliopistosäätiölle ja ostanut Yliopistonmäellä sijaitsevan kiinteistön Turun Yliopistosäätiöltä.

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK) luopuu Sanitas & Verstas nimisestä kiinteistöstä ja sillä sijaitsevista rakennuksista kiinteistöstrategiansa mukaisesti. Kohteen yliopistokäyttö on päättynyt muutamia vuosia sitten, eikä tulevaisuuden osalta tunnistettu tarvetta vastaavalle käytölle. Myytävä kokonaisuus sijaitsee Turussa Kupittaan alueella, kävelyetäisyydellä Kupittaan asemasta.

Samassa yhteydessä SYK ostaa Turun Yliopistosäätiöltä kiinteistön, jolla sijaitsee SYKn omistama Fennicum-niminen rakennus. Ostettava kiinteistö sijaitsee Turun Yliopistonmäellä ja linkittyy vahvasti SYKin kiinteistösalkussa oleviin Yliopistonmäen muihin kohteisiin.

Toteutunut kauppa vahvistaa Turun Yliopistosäätiön edellytyksiä Turun yliopiston toiminnan pitkäjänteisessä ja menestyksekkäässä tukemisessa. Iso kiitos Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n väelle”, Turun Yliopistosäätiön toimitusjohtaja Mikael Luukanen toteaa.

”Hienoa, että saimme toteutettua tämän järjestelyn Turun Yliopistosäätiön kanssa. Ratkaisu tukee varmasti kummankin organisaation kiinteistösalkun kehitystä tavoiteltuun suuntaan. Lämmin kiitos Turun Yliopistosäätiön henkilöille hyvässä yhteistyössä toteutetusta neuvottelusta”, sanoo SYK Oy:n toimitusjohtaja Sanna Sianoja.

Lisätiedot:

Turun Yliopistosäätiö sr
toimitusjohtaja Mikael Luukanen
mikael.luukanen@utu.fi, p. 050 410 9204

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy,
toimitusjohtaja Sanna Sianoja
sanna.sianoja@sykoy.fi, p. 050 351 2207

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy,
asiantuntija, kiinteistöportfolion kehittäminen Markus Heikkilä
markus.heikkila@sykoy.fi, p. 050 420 1147

Turun Yliopistosäätiön tehtävänä on tukea ja edistää Turun yliopiston toimintaa. Säätiön tärkein toimintamuoto on sen rahastot, joiden tuotosta säätiö jakaa apurahoja. Rahastojen yhteenlaskettu koko on yli 70 miljoonaa euroa.

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK) on valtakunnallinen kampuskehittäjä, joka omistaa ja kehittää yliopistokiinteistöjä pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Tarjoamme muun muassa korkeakoulujen ja yritysten käyttöön tulevaisuuden tilaratkaisuja sekä asiakkaidemme tarpeita vastaavia, kustannustehokkaita tiloja. SYK:n omistavat Suomen valtio ja yhdeksän yliopistoa. Yhtiön tasearvo on noin 1,4 miljardia euroa, ja se koostuu yliopistojen 210 rakennuksesta. Vuoden 2020 liikevaihto oli 170,5 miljoonaa euroawww.sykoy.fi